Predstavitev izdelkov ali storitev

Vsak izdelek ali storitev je v elektronski trgovini predstavljena z osnovnimi podatki ter še z dodatnimi: naziv izdelka, slika, krajši opis, daljši opis in cena.

Nakupovalna košarica

Nakupovalna košarica ima enako vlogo kot košarica v klasični trgovini, in sicer shranjuje izbrane izdelke ter vam kaže njihovo število. Vsebino košarice lahko pregledate vsak trenutek ter iz nje dodate ali odstranite izbrane izdelke. Izbranim izdelkom lahko spremenite količino in s pritiskom na gumb “preračunaj količine” se vam glede na spremenjeno količino preračuna celotna vrednost nakupa. Izdelke iz košarice lahko kadarkoli odstranite s pritiskom na gumb “odstrani (simbol X)”.

Postopek nakupa

Če ste prepričani, da želite izdelke, ki jih imate v košarici, kupiti, potem kliknite na gumb “oddaj naročilo”. Sistem vas bo preusmeril v obrazec, kjer vpišite zahtevane podatke. Po vpisu vaših podatkov in podatkov o naslovu dostave, le te potrdite z gumbom “naslednji korak”. Sistem vas preusmeri v obrazec, kjer izberete način plačila in dostave.

Dostava

Vse izdelke, ki so na zalogi (navedeno pri posameznih izdelkih) odpremimo v 1-3 delovnih dneh po prejemu vašega naročila. Pri naročilu več kot 20 kosov se lahko čas odpreme podaljša. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. V primeru posebnih zahtev vas prosimo, da le – te vpišete pod opombe na dnu naročila. Dodatne informacije so vam tudi preko mobitela 064 297 550, lahko pa nam pošljete tudi e-mail na info@mika.si.

Prodajamo in dostavljamo na področju Slovenije, možno pa se je dogovoriti tudi za dostavo v druge države. Izdelke, ki so pošli, vam bomo dobavili po predhodnem dogovoru z vami. Poklicali vas bomo po telefonu oz. sporočili na vaš e-mail.

Stroški dostave

Cena poštnine je 2.90 eur. Poštnina pri nakupu nad 30 eur je brezplačna.

Blago pošiljamo preko Pošte Slovenije in GLS-a. Ker vemo, da je vaša varnost pri plačevanju na prvem mestu, smo vam v spletni trgovini ponudili 100% varno plačevanje ob prejemu blaga z gotovino.

Če ste v podatkih vpisali vaš pravilen e-mail, boste po opravljenem postopku nakupa prejeli elektronsko sporočilo o prejemu naročila.

Cene in DDV

Cene v spletni trgovini so označene v evrih. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1, saj nismo zavezanci za DDV.
Cene so zagotovljene za čas naročila in se lahko dnevno spremenijo.

Tajnost podatkov

Mateja Muše s.p. potrebuje za korektno izpolnitev naročila nekatere vaše osebne podatke. Vse podatke bomo obdržali v tajnosti in jih nikoli ne bomo posredovali tretjim osebam.

Odstop od naročila

Izdelkov, ki so izdelani po vašem naročilu, ni možno vrniti. To velja za vse majice in za stenske nalepke z napisom po želji in za nalepke za avto narejene po vaši želji. Za vse ostale izdelke pa ima potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) pravico, da v 15 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-mail prodajalca: info@mika.si.
Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Kupec mora v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago, nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Tudi če kupec v tridesetih dneh po prejemu vrne blago, se šteje, da odstopa od naročila. Kupcu, ki odstopi od naročila, vrnemo vsa opravljena plačila.

Naročila (pogodbe) so shranjena na našem strežniku, kopijo naročila (pogodbe) prejme stranka na e-mail. Kupec lahko zahteva izpis naročila tudi v pisni obliki.

Vrnitev izdelka

Izdelkov, ki so izdelani po vašem naročilu, ni možno vrniti. Za vse ostale izdelke pa veljajo spodnji pogoji.

V naši trgovini skrbimo za kakovost blaga. V primeru, da ste prejeli izdelek, ki ne ustreza vašim željam ali potrebam, ga bomo z veseljem nadomestili z drugim ali vam vrnili denar. Nepoškodovanega in v nespremenjeni količini, lahko brez pomislekov vrnete v roku 30 dni od nakupa oz. sporočila o vračilu.
– Pošljite ga na:
Mateja Muše s.p., Radna vas 12 b, 8231 Trebelno.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni v primeru, da je potrošnik odprl embalažo in je izdelek že bil uporabljen.

Vračilo kupnine

Kupcu, ki odstopi od naročila , vrnemo vsa opravljena plačila. Denar vrnemo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od naročila. V primeru, da zamudimo z vračilom, kupcu poleg zakonitih zamudnih obresti plačamo še desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih trideset dni zamude pri vračilu. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

Stvarna napaka

Kdaj gre za stvarno napako?
Kadar:

  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Reklamacija

V primeru, da ste prejeli paket poškodovan med transportom, le tega takoj reklamirajte dostavljalcu in nas obvestite na e-mail info@mika.si.
Če ste prejeli napačen izdelek ali izdelek z napako, vam bomo izdelek zamenjali ali vrnili denar. Seveda bomo mi pokrili stroške pošiljanja novega artikla.

Pritožbe in spori

Spletna trgovina Mika.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Spletna trgovina Mika.si se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s podajalcem lahko poveže s klicem na številko 064 297 550 ali preko elektronske pošte na info@mika.si. Pritožba se odda prek e-maila info@mika.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Podatki na straneh

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb tako splošnih pogojev kot tudi pogojev spletne trgovine. Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti.

Veljavnost naročila

Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje. Kupec lahko odstopi od pogodbe v 15-ih dneh po prejemu blaga. V primeru, da ne moremo zagotoviti dobave blaga lahko odstopimo od naročila. Kupca o tem obvestimo preko email-a oz. telefona.

Varstvo potrošnikov

Pri prodaji spoštujemo zakon o varstvu potrošnikov. Preberite si, kaj o prodaji preko interneta pravi zakon o varstvu potrošnikov.
Prav tako poslujemo v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu.

 

Naši podatki:
Mateja Muše s.p.
Radna vas 12 b, 8231 Trebelno, Slovenija
Mobitel: 064 297 550
E-mail: info@mika.si

Zahvaljujemo se vam za zaupanje!